Για την εύκολη ανάγνωση σε κινητά, κάντε διπλό ταπ στην περιοχή της σελίδας που σας ενδιαφέρει.

Περί πινακίδων

21 Μαρ 2018
Savvas Hiker

Μεσιανό Νερό

.
Στο Μεσιανό Νερό είδα μια ενημερωτική πινακίδα. 




Δεν ξέρω αν είναι σχετική με τις "απαγορευτικές πινακίδες σε πηγές του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας", ή πρωτοβουλία συμπολίτη μας που μπήκε στον κόπο και το έξοδο να κάνει έγχρωμη εκτύπωση συν πλαστικοποίηση, και να φέρει μαζί του σφυρί, πρόκες, και αυτοσχέδιες ροδέλες.
Πιθανόν όμως να συμβαίνει το δεύτερο, αφού τα αποτελέσματα των αναλύσεων σε κάποιες από τις πηγές αλλάζουν κάθε εξάμηνο έως χρόνο, μια είναι καλά και μια δεν είναι, άρα υποθέτω μια "θεσμική" πινακίδα θα είχε πρόβλεψη ώστε να αφαιρείται εύκολα. Εν πάση περιπτώσει το μείζον, στο θέμα της ποιότητας του νερού, είναι να γίνει κάτι από τους σχετικούς φορείς για τη διευθέτηση και βελτίωση της υδρομάστευσης και παροχής των πηγών.


Η πηγή στον Άγιο Πέτρο


Στον Άγιο Πέτρο, κάποιος έβαλε μια μικρή πλάκα πάνω στην ποτίστρα, το ίδιο και πιο πάνω, στη Χαρά. Ίσως είναι ένα ευφυές ημίμετρο αποτροπής της χρήσης της ποτίστρας από τα ζώα, του δρυμού ή κατοικίδια.
Ναι, τυπικά τα κατοικίδια απαγορεύονται στο δρυμό. Αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή την πολύ μακριά κουβέντα, σε ένα ταπεινό μπλογκ σαν αυτό, του γιατί η απαγόρευση δεν τηρείται ούτε έστω σε προληπτικό-ενημερωτικό επίπεδο. Γιατί θα πρέπει να απλώσουμε τη συζήτηση μέχρι τα... κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της τελευταίας 50-40ετίας που διαμόρφωσαν γενικευμένες αντιλήψεις όπως και διάφορα πλατιά πλεγμένα συμφέροντα. Χαίρε βάθος αμέτρητο δηλαδή.

Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες πηγές αυτές τις ημέρες γιατί ήμουν μπλεγμένος με διάφορες διαδρομές και ασχολίες.

___
   Βλέπε και Αναλύσεις σε νερά πηγών, Νοε 2017
   Βλέπε και Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πηγών (21.03.2018)
   Αναλυτικότερα, βλέπε Το νερό των πηγών